Historický úspěch mažoretek z Holešova

07.10.2011 10:48

https://www.josefsmykal.cz/img/m_clanky_obrazek1848.jpgDěvčatům z Holešova se v letošním roce opravdu daří, potvrdilo se to i na Mistrovství Evropy mažoretek, které se konalo 1.-2. října 2011 v Anglii v městě Bath. Na toto evropské klání se díky úspěchům na Mistrovství ČR nominovaly dvě naše sólistky – Lenka Smýkalová (Vicemistr ČR – děti) a Nikola Zlámalová (Mistr ČR – junior mladší).

Obě naše reprezentantky předvedly kvalitní výkony, které zabodovaly nejen u diváků ale především i u poroty. V konkurenci s děvčaty i chlapci z deseti zemí Evropy získala v konečném hodnocení v dětské kategorii sólo s rekvizitou Lenka Smýkalová 3.místo a může se pochlubit titulem II. Vicemistryně Evropy. Ve starší kategorii, junior mladší, si odvezla 5.místo sólistka Nikola Zlámalová. Bylo to poprvé v historii, kdy se podařilo mažoretkám z Holešova dosáhnout předního umístění i na evropském šampionátu.

Velkou radost udělaly holky nejen sobě, svým rodičům, českým fanouškům, ale hlavně trenérce Lence Doleželové. Potvrdilo se, že pečlivá a kvalitní příprava přináší své ovoce.

Děkujeme všem našim sponzorům, kteří nemalými částkami přispěli na tuto akci - městu Holešov, občanskému sdružení Olympia pod záštitou pana poslance Josefa Smýkala, firmě Rapos Holešov a panu poslanci Pavlu Svobodovi. Velmi si vážíme vaší podpory.

Fotografie a video ze soutěže najdete na  www.mazoretkyholesov.websnadno.cz  .

Mažoretky Holešov