Vydařená beseda seniorů s europoslankyní Olgou Sehnalovou

24.11.2011 08:44

Seminář “ Nekalé obchodní praktiky (nejen) vůči seniorům”.

 

V pátek 18. listopadu se v holešovském Centru pro seniory konal seminář s názvem “ Nekalé obchodní praktiky (nejen) vůči seniorům”. Seminář uspořádaly pro veřejnost Holešova poslankyně Evropského parlamentu Olga Sehnalová a jeho účelem bylo poskytnout seniorům praktické informace o nekalých obchodních praktikách obchodníků, které jsou zaměřeny na tuto rizikovou skupinu obyvatel. Celou akci zahájila ředitelka CpS Mgr. Ivana Bozděchová, dalšími hosty byli mj. poslanec PSP ČR Josef Smýkal, místostarosta města Bc. Jaroslav Chmelař a členka zastupitelstva města Holešova Mgr. Svatava Ságnerová.

Samotným seminářem provázel přítomné seniory z Holešova i jeho okolí včetně samotného CpS vrchní rada České obchodní inspekce Zdeněk Krul, který srozumitelně vysvětloval téměř pěti desítkám přítomným občanů způsoby nekalých praktik, se kterými se běžně v životě mohou setkat; každý si navíc odnesl domů tištěnou příručku se základními radami a kontakty, jak řešit vzniklé konfliktní situace.

Děkuji za všechny přítomné organizátorům za realizaci besedy a věřím, že věkové skupině seniorů bude i nadále věnována pozornost - vždyť jsou to naši rodiče, prarodiče – prostě lidé, kteří mají právo užívat si zaslouženého důchodového odpočinku a před nekalými praktikami by měli být naší společností chráněni a bráněni.

 

Mgr. Svatava Ságnerová

Členka zastupitelstva Města Holešova